Hrušky v korenenom červenom víne
4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hrušky so stopkami
2
ks
klinčeky
300
ml
červené víno
1
ks
škorica celá
2
PL
čierne korenie
1
liter
jablčná šťava
1
ks
badián
postup
1.
Na omáčku potrebujeme najskôr do hrnca naliať jablčnú šťavu, víno, klinčeky, škoricu prepolenú napoly a čierne korenie. Varíme 10 minút na silnom ohni. Jemnú omáčku získame keď sa odparí približne polovica tekutiny. Precedíme a ingrediencie vyhodíme.
2.
Do menšieho kastróla poukladáme hrušky so stopkami vedľa seba a prelejeme okorenenou omáčkou. Väčší kus kuchynského papiera namočíme, pokrčíme a hrušky utesníme, aby boli stále ponorené v sirupe. Hrušky dusíme približne pol hodiny na miernom ohni.
3.
Hrušky vyberieme z kastróla a omáčku necháme zovrieť na 20 minút, až kým sa neodparí asi polovica. Hrušky poukladáme stojato na taniere, polejeme omáčkou a ako ozdobu môžeme pridať hviezdičku badiánu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.