Šúľance s makom
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
200
g
hladká múka
1
štipka
soľ
1
ks
žĺtok
200
g
mak
70
g
práškový cukor
50
g
maslo
voda
postup
1.
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, ošúpeme a postrúhame na strúhadle. Dáme na dosku, pridáme soľ, žĺtok, múku a vodu podľa potreby.
2.
Vypracujeme hustejšie cesto a necháme postáť 20 minút. Potom ho rozdelíme na viac častí a a z každej časti vytvarujeme tenší valček, ktorý pokrájame na kúsky.
3.
Tieto kúsky rozšúľame na pomúčenej doske na šúľance a dáme ich variť vo väčšom množstve osolenej vody.
4.
Uvarené šúľance vyberieme a necháme odkvapkať. Rozdelíme ich na taniere, posypeme zomletým makom premiešaným s cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.