Kurča s kuracou plnkou
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
soľ
80
g
maslo
Plnka
60
g
maslo
petržlenová vňať
kuracia pečeň a žalúdok
soľ
1
štipka
mletý muškátový kvet
2
ks
vaječný žĺtok
80
g
žemľa
2
PL
sladká smotana
2
ks
vaječný bielok
20
g
strúhanka
postup
1.
Kurča osolíme zvonku i zvnútra a naplníme plnkou. Zašíjeme niťou. Na pekáči rozohrejeme maslo a dáme do neho nasolené kurča, potrieme ho maslom a upečieme v rúre z jednej strany. Potom ho obrátime a znova potrieme maslom a podlievame vodou. Upečieme do chrumkava.
2.
Plnka: Na masle udusíme nasekanú petržlenovú vňať, posekanú pečeň a žalúdok. Zvyšok masla vymiešame so soľou a žĺtkami. Pridáme muškátový kvet, vychladnutú udusenú pečeň a žalúdok, žemľu pokrájanú na kocky, ktorú sme predtým namočili do smotany. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, strúhanku a všetko dobre premiešame.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.