Pridať recept

Porterhouse-steak

ingrediencie

sviečkovica
soľ
mleté čierne korenie
olej
jarná cibuľka
zemiaky

postup

1.
Zo sviečkovice si najprv odstránime blanu a tuk zo strednej časti.
 
2.
Nakrájame si hrubé rezne 2-3 cm, dosť osolíme, pokoreníme mletým čiernym korením, ešte potrieme olejom a necháme odležať.
3.
Po odležaní potom pečieme na ražni z obidvoch strán. Ak máme záujem o krvavý steak, necháme mäso piecť 12 minút, avšak chcete mäso poriadne prepečené, tak ho nechajte až 20 minút.
4.
K hotovému steaku podávame opráženú cibuľku a pečené zemiaky alebo kašu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať