Piškótová roláda s ríbezľovým lekvárom
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vaječný žĺtok
4
ks
vaječný bielok
110
g
polohrubá múka
120
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
200
g
ríbezľový lekvár
maslo na vymastenie papiera
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Žĺtky s polovicou cukru vymiešame do peny a pridáme k nim vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru. Z druhej polovice cukru a vaječných bielkov vyšľaháme sneh, ktorý spolu s múkou zamiešame so žĺtkami.
2.
Papier na pečenie potrieme maslom a nalejeme naň cesto. Pečieme v horúcej rúre asi 10 minút. Z upečeného cesta dáme hneď preč papier a natrieme ho lekvárom, zvinieme a necháme vychladnúť. Keď je roláda studená, vybalíme ju z papiera, posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
3.
Namiesto ríbezľového lekváru môžete použiť aj jahodový alebo marhuľový džem.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.