Jelení guláš s rajčiakmi
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
jelenie mäso
50
g
preprastená slanina
trochu
olej
3
ks
cibuľa
štipiek
tymian
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
rasca
1
PL
mletá červená paprika
1
ks
mäsový bujón
3
strúčiky
cesnaku
štipiek
majorán
500
g
paradajka
postup
Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Slaninu pokrájame, rozškvaríme, pridáme trochu oleja, cibuľu nakrájanú nadrobno, prikryjeme a dusíme do zhnednutia. Potom pridáme mäso, mletú červenú papriku, premiešame, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, tymianom, prikryjeme a vo vlastnej šťave dusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlejeme bujónom. Nakoniec do takmer mäkkého mäsa pridáme nakrájané paradajky, pretlačený cesnak, majorán a dovaríme. Podávame s chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.