Pridať recept

Teľacie karé plnené párkom

ingrediencie

1,2 kg
teľacie karé s kosťou
200 g
párky
100 g
prerastená slanina
štipiek
soľ
300 ml
zeleninový vývar

postup

Mäso umyjeme, osušíme, ostrým špicatým nožom urobíme dva otvory, do ktorých vtlačíme párky. Potom mäso prešpikujeme slaninou nakrájanou na rezance. Osolíme a previažeme niťou. Na pekáči rozškvaríme zvyšnú nakrájanú slaninu, vložíme mäso, opečieme, podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Najskôr upečieme mäsovou časťou dolu. Potom odkryjeme a za častého polievania šťavou upečieme dočervena.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať