Teľacie karé plnené párkom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,2
kg
teľacie karé s kosťou
200
g
párky
100
g
prerastená slanina
štipiek
soľ
300
ml
zeleninový vývar
postup
Mäso umyjeme, osušíme, ostrým špicatým nožom urobíme dva otvory, do ktorých vtlačíme párky. Potom mäso prešpikujeme slaninou nakrájanou na rezance. Osolíme a previažeme niťou. Na pekáči rozškvaríme zvyšnú nakrájanú slaninu, vložíme mäso, opečieme, podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Najskôr upečieme mäsovou časťou dolu. Potom odkryjeme a za častého polievania šťavou upečieme dočervena.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.