Pridať recept

Syrový koláč

ingrediencie

125 g
hladká múka
150 g
ementál
2,5 dl
voda
1 ks
žĺtok
4 ks
vajce
muškátový orech
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Najprv si očistíme zemiaky a následne ich uvaríme v slanej vode, zlejeme a nakoniec pretlačíme cez sitko. Túto kašu si rozriedime mliekom, zamiešame žĺtky a syr pokrájaný na malé kocky. Ešte dochutíme a pomiešame.
 
2.
Cesto si rozložíme na plech do tvaru kruhu. Ešte potrieme žĺtkom, posypeme zvyšným ementálom pokrájaným na pásiky a v horúcej rúre necháme piecť 15-20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...