Kohút na víne
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kohút
150
g
údená slanina
7
dl
červené víno
50
g
maslo
20
ks
cibuľka
2
ks
cibuľa
múka
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
tymian
petržlenová vňať
postup
1.
Najprv si dôkladne kohúta očistíme a vypitveme, následne pokrájame na kúsky. Na masle z oboch strán opečieme do zlatistá, do toho pridáme cibuľky, pokrájanú slaninu. Počas pečenia podlejeme červeným vínom, dochutíme soľou a korením, prikryjeme a ešte na 30-35 minút dusíme.
2.
Z omáčky si odstránime tuk, a zahustíme ju krvou z kohúta. Pridáme korenie a soľ a ešte posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.