Pridať recept

Kuracie stehná v marináde

ingrediencie

4 ks
kuracie stehno
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
voda

Marináda

2 PL
olej
mletá červená paprika
korenie
vegeta
mletý kmín
horčica
soľ

postup

1.
Suroviny v nádobe zmiešame a pripravenou hmotou natrieme kuracie stehná. Nechame odstať dve hodiny.
Kuracie stehná v marináde
Kuracie stehná v marináde
Zdroj: dobruchut.sk
 
2.
Potom mäso dáme na plech, pridáme na drobno posekanú cibuľu a cesnak, podlejeme vodou a plech uzavrieme....zakryjeme alobalom.
Kuracie stehná v marináde
Kuracie stehná v marináde
Zdroj: dobruchut.sk
3.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pomaly 40 minút. Potom plech odkryjeme, mäso poriadne polejeme vlastnou šťavou z plechu.
4.
Ak treba ešte dolejeme vodu, aby sa mäso pieklo stále v šťave a nebolo suché. Vložíme späť do rúry a dopečieme tak, aby koža na stehnách bola pekná zlatistá a chrumkavá. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
25.8.2012 09:41 | |
+11 -3
Vyborné :) Ja robím presne takú istú marinádu, len bez horčice a stehná prešpikujem slaninkou :)
Podobné články
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Marináda
5 jednoduchých marinád na grilované mäsko
Päť tipov na aromatické, chuťovo vyvážené a pritom surovinovo nenáročné marinády.
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Šťavnaté vykostené kuracie stehná
Šťavnaté vykostené kuracie stehná: Základné spôsoby ich prípravy plus niekoľko delikátnych receptov
Ľudia si v posledných rokoch obľúbili pripravovať najmä kuracie prsia. Rýchlo sa uvaria, majú ich radi takmer...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.
TOP
Marinované bravčové mäso
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Ako dosiahnuť jemné, chutné a zároveň šťavnaté mäso? Tajomstvo spočíva v marináde s jednou nezvyčajnou...