Ryžový marhuľový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
180
g
ryža
1
liter
mlieko
3
kocky
cukor
1
štipka
soľ
80
g
maslo
120
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
4
ks
vaječný žĺtok
trochu
citrónová kôra
mandle
5
ks
vaječný bielok
400
g
marhuľa
30
g
kandizované marhule
1
balíček
škoricový cukor
20
g
maslo na vymastenie formy
20
g
strúhanka na vysypanie formy
1
balíček
vanilkový cukor na posypanie
postup
1.
Ryžu najskôr prepláchneme pod tečúcou vodou. Takto prepláchnutú ju uvaríme v mlieku a 3 kockami cukru, so štipkou soli. Varíme ju dovtedy, kým nie je mäkká. Necháme ju vychladnúť.
2.
Vymiešame si maslo s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtky, trochu postrúhanej citrónovej kôry a miešame asi 10 minút. Nakoniec primiešame vychladnutú ryžu, zomleté mandle a z bielkov vyšľahaný sneh.
3.
Vymastíme si formu, vysypeme strúhankou. Uvarenú ryžu premiešame s pokrájanými kúskami čerstvých alebo zaváraných a sušených marhúľ. Ryžu potom dáme do formy a dáme piecť do rúry na 50 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.