Pridať recept

Hovädzia pečienka na smotane

ingrediencie

800 g
zadné hovädzie mäso
podľa chuti
soľ
50 g
masť
120 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
trochu
tymian
nové korenie celé
celé čierne korenie
20 g
hladká múka
3 dl
kyslá smotana
trochu
citrónová šťava
2 PL
biele víno
5 g
kryštálový cukor
trochu
ocot

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú zeleninu opražíme na rozpálenej masti. Pridáme koreniny a zalejeme vývarom alebo horúcou vodou. Do tohto základu vložíme osolené mäso a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké dáme ho do vyhriatej rúry zapiecť. Potom ho vyberieme a pokrájame na plátky.
 
2.
Šťavu z mäsa vydusíme na tuk, zasypeme múkou, zalejeme polievkou z kostí, kyslou smotanou a citrónovou šťavou. Pridáme víno a chvíľu povaríme ešte. Omáčku osolíme, okyslíme, osladíme. Keď je omáčka hotová, tak ju precedíme na mäso. Na ozdobu môžme použiť zrnká korenia, podávame s opekanými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...