Poľovnícka pečienka
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzie mäso zo stehna
50
g
slanina
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
70
g
masť
1
ks
cibuľa
150
g
koreňová zelenina
1
ks
paradajka
celé nové korenie
celé čierne korenie
trochu
tymian
1
ks
bobkový list
trochu
mletý muškátový oriešok
3
dl
červené víno
30
g
hladká múka
30
g
maslo
50
g
koreňová zmes
1/2
dl
koňak
Koreňová zmes
petržlenová vňať
1
PL
kapary
sardelka
1
ks
kyslá uhorka
1
ks
cibuľa
trochu
citrónová kôra
postup
1.
Mäso naklepeme a prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme. Do pekáča dáme masť, pokrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu a paradajku. Pridáme koreniny a všetko spolu opražíme. Do takéhoto základu vložíme pripravené mäso a pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia podlievame červeným vínom.
2.
Keď je mäso mäkké, šťavu zaprášime múkou, opražíme, pridáme koreňovú zmes opraženú na masle. Podlejeme vodou a dobre prevaríme. Hotové mäso ochutíme trochou koňaku.
3.
Koreňová zmes: Všetky suroviny nakrájame nadrobno a premiešame. Mäso podávame s cestovinou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.