Hovädzia roláda so slaninou a vajíčkom
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzia sviečkovica
1
ks
sardelka
20
g
maslo
trochu
horčica
100
g
slanina
3
ks
vajce
1
ks
cibuľa
2
ks
kyslá uhorka
trochu
petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
100
g
masť
postup
1.
Sviečkovicu si naklepeme, potrieme horčicou, ktorú sme si vymiešali so sardelkou a maslom. Na plát poukladáme plátky slaniny.
2.
Slaninu, ktorá ostala, pokrájame, speníme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu. K cibuľke pridáme rozšľahané vajcia, pokrájané kyslé uhorky. Chvíľu podusíme. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a soľ. Takto pripravenú zmes natrieme na slaninu uloženú na mäse.
3.
Mäso potom zvinieme, previažeme niťou. Na panvicu si dáme rozohriať masť, na ktorej potom roláda opekáme zo všetkých strán. Roládu potom udusíme v rúre a podlievame ju horúcou vodou alebo vývarom. Keď je roláda udusená domäkka, odstránime z nej niť.
4.
Hotovú roládu môžeme podávať pokrájanú na plátky s pečenými zemiakmi. Vhodnou prílohou môže byť zemiaková kaša.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.