Mäsové guľky v rajčiakovej omáčke
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
uvarené hovädzie mäso
200
g
bravčové mäso
1
ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
1
ks
vajce
petržlenová vňať
strúhanka
Rajčiaková omáčka
600
g
rajčiak
trochu
masť
trochu
hladká múka
postup
1.
Uvarené hovädzie mäso a surové bravčové mäso zomelieme spolu s cibuľou, osolíme, okoreníme a pridáme vajce.
2.
Všetko spolu dobre premiešame a podľa potreby pridáme strúhanku. Zo zmesi vytvarujeme guľky, ktoré uvaríme v silnom mäsovom vývare. Podávame v rajčiakovej omáčke a posypeme petržlenovou vňaťou.
3.
Rajčiaková omáčka: rajčiaky pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Z masti a hladkej múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme pretretými rajčiakmi, povaríme a osladíme.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.