Plnená divá kačka
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
divá kačka
1
liter
kyslé mlieko
50
g
údená slanina
soľ
mleté čierne korenie
masť
Plnka
2
ks
žemľa
3
PL
mlieko
2
ks
cibuľa
1
ks
štipľavá paprička
100
g
bravčová pečeň
1
ČL
ďumbier
muškátový kvet
1
ČL
maslo
petržlenová vňať
postup
1.
Kačku vyčistíme, umyjeme a vložíme aspoň na 12 hodín do kyslého mlieka. Potom ju umyjeme, osušíme a prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
2.
Plnku si pripravíme tak, že pokrájané žemle navlhčíme mliekom, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a posekanú štipľavú papričku.
3.
Potom pridáme zomletú pečeň, ďumbier, postrúhaný muškátový kvet, soľ, maslo, petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame.
4.
Kačku naplníme plnkou, otvor zašijeme, dáme ju do vymasteného pekáča, podlejeme a upečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.