Pridať recept

Orieškový puding so šľahačkou

ingrediencie

5 dl
mlieko
50 g
kryštálový cukor
30 g
krémový prášok
25 g
čokoláda
2 ks
vajce
25 g
lieskové oriešky
1 balíček
vanilínový cukor

postup

1.
V troche studeného mlieka rozmiešame krémový prášok a žĺtky. Zvyšok mlieka prevaríme s dvoma tretinami cukru, prilejeme žĺtkovú zmes, za stáleho miešania privedieme po bod varu a odstavíme.
 
2.
Potom pridáme polámanú čokoládu, zomleté oriešky a premiešame. Vychladnutý krém rozdelíme do štyroch pohárov. Bielky vyšľaháme nad parou s jednou tretinou kryštálového cukru a s vanilínovým cukrom na tuhý sneh. Krém v pohároch ozdobíme tuhým osladeným snehom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať