Bavorský čokoládový krém
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
500
ml
smotana na šľahanie
100
g
čokoláda na varenie
100
g
krupicový cukor
4
ks
žĺtok
30
g
práškový cukor
3
PL
brandy
postup
1.
Zmiešame mlieko so želatínou a cukrom. Želatínu necháme napučať približne 10 minút, pridáme žĺtky a vo vodnom kúpeli budeme šľahať až do zhustnutia. Z vodného kúpeľa vyberieme krém pridáme polámanú čokoládu a miešame, až kým sa čokoláda celkom neroztopí a krém nevychladne.
2.
Na záver prilejeme brandy, hustú šľahačku a zľahka premiešame. Do chladničky vložíme krém na 4 hodiny, aby stuhol.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.