Zelerovo-pórová polievka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
2
ks
pór
1
ks
zeler
4
šálky
voda
2
ks
zeleninový bujón
3
PL
smotana na šľahanie
1
PL
hladká múka
mleté čierne korenie
vegeta
zelená petržlenová vňať
postup
Na oleji popražíme očistenú cibuľu posekanú na drobno, očistený zeler pokrájaný na drobno a nakoniec kolieska póru. Spolu popražíme, postupne podlejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Necháme trochu ochladiť, rozmixujeme alebo pretrieme cez sito a dáme späť do hrnca. Pridáme smotanu vymiešanú s múkou, okoreníme, dochutíme vegetou a necháme už len krátko prevrieť. Podávame s nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.