Pridať recept

Egrešová marmeláda

ingrediencie

90 g
cukor
50 ml
rum
2 kg
egreš
10 balíčkov
vanilkový cukor

postup

Egreše prepláchneme, potom ich pomelieme na mlynčeku a šťavu zlejeme. Do hrnca dáme šťavu a privedieme ju k varu. Následne pridáme cukor a budeme variť približne 5 minút. Pridáme vanilkový cukor, ale ďalej už nevaríme. Vzniknutú penu odoberieme lyžicou a prilejeme rum. Do pohárov dáme zmes a sterilizujeme štvrť hodinu pri teplote 85°C.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Egreše
Každý, kto má málo železa, by ich mal jesť na kilá! A viete, prečo práve muži? Odpoveď vás prekvapí
Ovocie nabité vlákninou a vitamínmi! Sú chutné a navyše majú pozitívne účinky pre naše zdravie. Muži by ich...
Oriešková roláda s mascarpone a višňovým džemom
Tieto chutia každému a to nielen na sviatky! Šťavnaté zákusky vďaka kvapke alkoholu
Bohatý výber šťavnatých zákuskov, do ktorých sme pridali kvapku alkoholu.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
egreš
Egreše
Egreše sú veľmi chutné ovocie. Pri správnom výbere odrody je dokonca aj sladké. Egreš bol pôvodne obyčajný...