Citrónové kurča
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
pohárov
citrónová šťava
1
ks
prerastená slanina
5
strúčikov
cesnaku
1
PL
provensálske korenie
trochu
soľ
1
PL
kyslá smotana
1
ks
mrkva
postup
1.
Kurča dôkladne umyjeme, vysušíme papierovou utierkou a dáme do misy. Prelejeme citrónovou šťavou a marinujeme niekoľko hodín v chladničke. Slaninu pokrájame na kocky a opražíme v hlbšej panvici. Kurča vyberieme z misy, necháme odkvapkať, zvnútra posolíme, vložíme korenie a cesnak pokrájaný na kúsky.
2.
Posolíme aj zvonku a opečieme zo všetkých strán v pripravenom výpeku. Dookola nakladieme zvyšok cesnaku. Prilejeme citrónovú šťavu, prikryjeme a pečieme ešte 30 minút na slabom ohni. Kurča vyberieme a do šťavy pridáme kyslú smotanu. Podávame s udusenou mrkvou a ryžou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.