Pridať recept

Pečené zemiaky plnené kaviárom

Pečené zemiaky plnené kaviárom
Zdroj: varecha-kucharka
4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky
1 PL
biely jogurt
150 g
syr Lučina
100 g
červený kaviár
1 ČL
citrónová šťava
štipiek
soľ
trochu
olej
trochu
bylinky na ozdobenie

postup

1.
Zemiaky umyjeme a očistíme kefkou. Osušíme a aj so šupkou rozkrojíme napoly. Potrieme trochou oleja, položíme na plech a pečieme pri teplote 200°C do zmäknutia.
 
2.
Syr zmiešame s jogurtom, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dobre premiešame. Potom pridáme kaviár a necháme odležať na chladnom mieste. Upečené zemiaky necháme vychladnúť. Vyberieme stred, ktorý potrieme kaviárovým krémom a navrch nasypeme trochu kaviárových guľôčok na ozdobu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...