Pridať recept

Morský jazyk s brokolicou

ingrediencie

3 stonky
koriander
1 ks
ďumbier
trochu
limetová šťava
1 PL
citrónová kôra
trochu
bylinková soľ
trochu
mleté čierne korenie
8 ks
filé z morského jazyka
200 g
sklenené rezance
1 PL
sezamový olej
2 ks
jarná cibuľka
3 KL
olivový olej
400 g
brokolica
0,15 litrov
zeleninový vývar
5 PL
sójová omáčka

postup

1.
Koriander alebo petržlenovú vňať prepláchneme osušíme a pokrájame nadrobno. Ošúpaný ďumbier postrúhame. Bylinky premiešame s ďumbierom, limetovou šťavou, postrúhanou kôrou, soľou a čiernym korením. Filé z morského jazyka pokrájame priečne na 2 cm široké pásiky a naložíme asi na 1 hodinu do marinády.
 
2.
Po 45 minútach predhrejeme rúru na 70 stupňov. Necháme zovrieť dostatočné množstvo posolenej vody a v nej varíme sklenené rezance 5 minút. Scedíme a premiešame so sezamovým olejom.
3.
Očistenú mladú cibuľku prepláchneme. Biele časti pokrájame na 1,5 cm kúsky a ndrobno pokrájanú vňať si odložíme.
4.
Najskôr rozohrejeme wok a potom 2 lyžičky olivového oleja. Za stáleho obracania v ňom opražíme rybu do zlatista a odložíme ju do vyhriatej rúry.
5.
Vo woku rozohrejeme zvyšný olej. Na strednom ohni v ňom opražíme do sklovita brokolicu. Do stredu panvice pridáme biele časti mladej cibuľky a premiešame ju s brokolicou. Podlejeme vývarom a necháme zobrieť. Ochutíme sójovou omáčkou, soľou a čiernym korením. Primiešame rezance. Na taniere upravíme spolu s rybou a zelenou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať