Rezance s lososom a špenátom
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
rezance
trochu
soľ
200
g
špenát
2
ks
cibuľka jarná
250
g
filety z lososa
2
KL
arašidový olej
0,1
litrov
zeleninový vývar
2
PL
tmavá sójová omáčka
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Rezance uvaríme v dostatočnom množstve posolenej vody podľa návodu, potom scedíme.
2.
Medzitým preberieme opláchnutý špenát, potrháme ho na malé kúsky a necháme odkvapkať. Očistíme a umyjeme mladú cibuľku, tretinu zelenej vňate pokrájame na tenké pásiky, zvyšok na malé kúsky. Lososa buď necháme buď v celku alebo rozkrájame.
3.
Rozohrejeme wok a potom aj olej. V ňom opekáme lososa pri strednej teplote 2 minúty. Pridáme špenát a mladú cibuľku, okrem zelenej vňate. Všetko okoreníme sójovou omáčkou, občas obrátime a odstavíme na teplé miesto.
4.
Vývar necháme vo woku zovrieť, namočíme doň rezance a pridáme k rybe. Posolíme, pokoreníme a posypeme vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.