Bazový džem s jablkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zrelá baza
600
g
kyslé jablko
600
g
cukor
postup
1.
Z jabĺk odstránime jadrovník, pokrájame ich na kocky, podlejeme troškou vody a dusíme domäkka. Bázu očistíme od stopiek a odložíme z celkového množstva približne 100 gramov. Zvyšok podlejeme vodou a uvaríme domäkka.
2.
Cez sitko pretlačíme uvarenú bázu aj jablká, a takto vzniknuté pretlaky zmiešame a pridáme časť cukru a bazu, ktorú sme dali bokom. Budeme variť približne 10 minút. Na záver pridáme zvyšný cukor a povaríme, až kým džem nezhustne.
3.
Do menších pohárov nalievame ešte horúci džem, potom ich uzavrieme a obratíme hore dnom. Prikryjeme ich napríklad dekou a necháme ich vychladnúť. V zime je tento džem nielen maškrtou, ale pôsobí aj preventívne proti prechladnutiu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.