Karfiolová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
karfiol
soľ
40
g
tuk
40
g
hladká múka
trochu
muškátový kvet
petržlenová vňať
1
PL
masť
1
ks
žemľa
postup
1.
Očistíme karfiol a v celku ho dáme variť do osolenej vody takmer do mäkka. Pripravíme si zápražku z tuku a múky, ktorú rozriedime vychladnutým vývarom z karfiolu a 20 minút povaríme.
2.
Karfiol rozoberieme na malé ružičky a pridáme ho do polievky. Okoreníme mletým muškátovým kvetom a pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.
3.
Žemľu pokrájame na menšie kocky, opražíme na masti a podávame k polievke. Do polievky môžeme pridať aj jeden žĺtok.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.