Zemiakový šalát s majonézou
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
zemiaky
500
g
majonéza
350
g
maďarská zeleninová zmes
8
ks
kyslá uhorka
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
6
PL
kryštálový cukor
soľ
vegeta
mleté čierne korenie
postup
Umyjeme zemiaky a dáme ich do hrnca uvariť do mäkká (nie rozvariť), medzi tým, ako sa uvaria pripravíme si misu, v ktorej si šalát urobíme. Dáme si variť maďarskú zeleninovú zmes s paprikou a kukuricou do malého hrnca (nesolíme). Do misy si postrúhame 1ks mrkvy, 1ks strednej cibule nakrájame na drobné kocky, (alebo postrúhame), 6-8ks stredne kyslých uhoriek narežeme na drobné kocky. Uvarenú maďarskú zeleninovú zmes precedíme cez sitko a uložíme si ju do menšej misky. Ak sa zemiaky uvarili necháme ich v studenej vode postať a vychladiť. Potom ich ošúpeme a na drobno pokrájame a pridáme do misy, kde máme pripravené všetky zmesi. Pridáme celú majonézu, trocha vegety a mletého čierneho korenia, trochu osolíme a dáme 5-6 polievkových lyžíc cukru (podľa vlastnej chuti) a nakoniec vysypeme zeleninovú zmes, ktorú sme mali odloženú v menšej miske. Dôležitá je voda, ktorá sa pridáva (iba jedna majonézová prázdna fľaška, ktorú sme vysypali do šalátu) sa vyleje na celú zmes. Potom sa všetko spolu dôkladne premieša a ak je trošku šalát hustý, tak pridáme trochu šťavy z kyslej uhorky, ktorá dodá dobrú chuť. Hotový šalát necháme vychladnúť, trošku postať a potom uložiť do misy na uskladnenie. Šalát podávame pri sviatočných príležitostiach, ktorý ozdobíme na pripravenej mise podľa vlastných predstáv aj s inými prílohami, ako sú šalát z kyslej červenej kapusty, alebo podľa vlastného výberu spolu ako prílohu k rôznym vyprážaným mäsám.Prajem dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.