Krémový jahodový džem
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
jahody
200
g
banán
1
ks
želírovací cukor
postup
Jahody umyjeme a očistíme a spolu s olúpanými banánmi vložíme do väčšieho hrnca a rozmixujeme ponorným mixérom. Následne pridáme želírovací cukor (Extra 2:1) a privedieme k varu za stáleho miešania. Dobre varíme približne 5 minút. Pár kvapiek uvareného džemu dáme na tanierik, ak je málo tuhý, primiešame 2 lyžičky kyseliny citrónovej. Ak je to potrebné odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme džemom poháre až po okraj. Uzavrieme poháre a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Bryndzové halušky, ale aj strapačky v rebríčku najlepších špecialít sveta, na ktorom sme mieste? Predbehlo nás toto sedliacke jedlo našich susedov
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.