Žemľovka s marhuľami
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
žemľa
1/2
liter
mlieko
80
g
práškový cukor
3
ks
žĺtok
30
g
maslo
600
g
marhuľa
1
balíček
vanilínový cukor
trochu
maslo na vymastenie
trochu
strúhanka
trochu
mandle
postup
1.
Žemle pokrájame na kúsky. Cukor a žĺtky rozmiešame v mlieku, pridáme roztopené maslo, nalejeme ho na pokrájané žemle, aby navlhli. Marhule vykôstkujeme, rozpolíme a posypeme vanilínovým cukrom.
2.
Polovicu namočených žemlí dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej jenskej misy. Na ne poukladáme marhule, zakryjeme ich druhou polovicou žemlí, posypeme cukrom, mandľami a zapečieme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.