Kurča na ražni
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
40
g
maslo
štipiek
soľ
1
zväzok
petržlenová vňať
1
balíček
grilovacia zmes
2
strúčiky
cesnaku
postup
Kurča umyjeme, osušíme, osolíme zvnútra aj zvonku, do brušnej dutiny vložíme 10 g masla a zviazanú petržlenovú vňať. Zvyšok masla roztopíme, zmiešame s grilovacou zmesou, pretlačeným cesnakom a potrieme celé kurča. Prepichneme tyčou na grilovanie, upevníme dvomi háčikmi z drôtu s dvomi hrotmi, ktoré navlečieme na tyč a zapichneme do mäsa, aby sa kurča otáčalo s ražňom. Opekáme za pomalého otáčania nad vyššou vrstvou žeravého popola alebo v elektrickom grile 70 minút. Počas grilovania potierame grilovacou zmesou. Podávame s chlebom a kyslou uhorkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.