Pridať recept

Kuracie prsia na cesnaku

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
4 strúčiky
cesnaku
300 ml
mlieko
trochu
hladká múka
1 KL
soľ
1 KL
mleté biele korenie
trochu
olej

postup

Mäso umyjeme, osušíme a rozkrojíme po šírke na dve časti. Mlieko rozšľaháme so soľou, korením, pretlačeným cesnakom, nalejeme na mäso, prikryjeme a na 24 hodín odložíme do chladničky. Odležané mäso necháme odkvapkať, obalíme v múke a na rozohriatom oleji opražíme z oboch strán. Dáme do pekáča, zalejeme marinádou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút domäkka. Potom odkryjeme a necháme sčervenieť. Nakoniec podávame so zemiakmi so šalotkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...