Slepačia polievka s rezancami
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
slepačie mäso
1
ks
pór
200
g
koreňová zelenina
1
ks
zelená paprika
1
strúčik
cesnaku
150
g
kel
1
ks
bobkový list
štipiek
mleté čierne korenie
1/4
KL
mletý zázvor
štipiek
soľ
1
zväzok
petržlenová vňať
Rezancové cesto
100
g
hrubá múka
1
ks
vajce
postup
1.
Mäso umyjeme a dáme variť do studenej vody. Po 90 minútach varu pridáme pór, očistenú zeleninu, papriku, cesnak, kel, bobkový list, korenie, zázvor a zaviazanú zelerovú a petržlenovú vňať. Varíme, kým zelenina nezmäkne. Uvarenú polievku precedíme, osolíme, doplníme vriacou vodou na potrebné množstvo a necháme prejsť varom. Pred podávaním zeleninu a mäso pokrájame.
2.
Rezancové cesto: Na dosku preosejeme múku, urobíme jamku, rozbijeme do nej vajce a bez vody zamiesime tuhé cesto. Množstvo múky závisí od veľkosti vajca. Vypracované cesto prikryjeme hrnčekom a necháme 30 minút postáť. Potom cesto rozvaľkáme na slabo pomúčenej doske, aby sa netrhalo. Často obraciame a múčime len vrchnú stranu. Cesto rozvaľkáme na takú hrúbku, aké chceme mať rezance. Rozvaľkané cesto necháme 30 minút schnúť, potom zvrchu pomúčime, nakrájame na pásy široké asi 4 cm, poskladáme jeden na druhý a ostrým nožom nakrájame. Rezance uvaríme v osolenej vode, precedíme a prepláchneme studenou vodou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.