Cesnakovo-bryndzové košíčky, FOTORECEPT
25
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
hladká múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1/2
ČL
soľ
4
strúčiky
prelisovaný cesnak
1
ks
vajce
125
g
maslo
100
g
syrokrém
Plnka
250
g
bryndza
1
kocka
syrokrém
1
ks
žĺtok na potretie
postup
Slané košíčky s vôňou cesnaku a bohatou chuťou bryndze...
2.
A necháme v chladničke 20 minút odpočinúť
3.
Z bryndze a syrokrému si spravíme plnku (môže sa ešte pridať mladá cibuľka alebo petržlenová vňať)
4.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme odpočinuté cesto.
5.
Povykrajujeme formičkou. Formičky vymastíme a vykrojené cesto vtlačíme do košíčkových formičiek. Dáme plnku a vykrojíme kvietok alebo podľa vlastnej fantázie.
6.
Potrieme žĺtkom a naplnené formičky rozložíme na plech. Dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.