čokoládové rezy
10
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
200
g
cukor
1/2
dl
olej
5
dl
mlieko
300
g
čokoláda na varenie
60
g
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
150
g
mleté lieskové oriešky
1
balíček
kakaový puding
1
KL
káva
250
g
maslo
1
PL
práškový cukor
postup
1.
Cesto: 3 žĺtka vymiešame so 150 g cukru. Bielka vyšľaháme a pridáme do vymiešaných žĺtkov. Pridáme olej, 1 dl mlieka, 100 g rozpustenej čokolády, múku zmiešanú s práškom do pečiva a lieskovce. Naolejovaný papier na pečenie položíme do plechu na pečenie, nalejeme zmes a pečieme 45 minút pri 180 stupňoch.
2.
Krém: Zo 4 dl mlieka odoberieme 5-6 lyžíc. Trochu mlieka zmiešame s pudingom a s 50 g cukru. Zvyšok mlieka dáme variť. Keď mlieko prevrie, vmiešame zmes a varíme za stáleho miešania 2-3 minúty. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Do teplého pudingu vmiešame 100 g čokolády a kávu. Do vychladnutého pudingu vmiešame 230 g masla vymiešaného s práškovým cukrom. Túto zmes natrieme na cesto. 20 g masla zohrejeme v hrnci a pridáme nalámanú čokoládu. Vymiešame do hladka. Vychladnutý koláč potrieme čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.