Pridať recept

Rezance s omáčkou z mletého mäsa

ingrediencie

400 g
široké rezance
trochu
olej
350 g
mleté mäso
1 strúčik
cesnaku
70 g
paradajkový pretlak
2 ks
paradajka
podľa chuti
soľ
2 dl
zeleninový vývar
1 ČL
oregano
trochu
petržlenová vňať
100 g
tvrdý syr

postup

1.
Široké rezance si uvaríme vo vriacej vode, potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Na panvicu si dáme rozohriať olej, na ktorom opražíme mäso, pridáme pretlačený cesnak, pretlak, nakrájané paradajky, osolíme, podlejeme vývarom a pár minút dusíme.
 
2.
Ku koncu sa pridá oregano, petržlenová vňať a všetko spolu dobre premiešame. Na tanier dáme rezance, ktoré polejeme mäsovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vývar s pečeňovými haluškami
Vždy bohaté a sýte polievky: Domáce melence, rezance, závarky, krupicové aj pečeňové halušky
Ako premeníte redšiu polievku na podstatne sýtejšiu a výživnejšiu? Zeleninové polievky a vývary budú...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Banánový chlieb Chrissy Teigen s kúskami čokolády a kokosovými lupienkami
Chutné recepty od známych modeliek: Dnes varia a pečú Miranda Kerr, Chrissy Teigen a Kylie Jenner
Vláčne jablkové muffiny, banánový chlebík s kúskami čokolády a super rýchle ramen rezance.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...