Fazule s údeným mäsom
4
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
biela fazuľa
500
g
moravské údené mäso
2
PL
olej
4
strúčiky
cesnaku
100
g
papriková klobása
1
ks
pór
1
ks
zelená paprika
12
ks
koktailová paradajka
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
1
ČL
šalvia
1
ČL
tymian
1
ks
cibuľa
postup
1.
Fazuľu deň vopred preberieme, prepláchneme, zalejeme vodou a necháme do druhého dňa napučať. Medzitým ich párkrát prepláchneme a vymeníme vodu. Nakoniec pridáme k fazuli cibuľu, šalviu, tymian a spolu s vodou ju uvaríme domäkka, potom scedíme.
2.
Na oleji opečieme pokrájaný pór, klobásu, na kocky nakrájané údené moravské mäso a papriku. Premiešame a prisypeme fazuľu. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané paradajky a vňať. Premiešame a podávame.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.