Pridať recept

Domáci hrubozrnný chlieb

ingrediencie

800 g
hrubozrnná pšeničná múka
500 g
hrubozrnná ražná múka
400 g
polohrubá biela múka
30 g
droždie
krajec chleba
1 PL
rasca
1 PL
ľanové semienka
1 ČL
morská soľ

postup

1.
VEČER (zarobíme kvások): 30 g droždia, polohrubú bielu múku a nadrobený krajec chleba dobre pomiešame v pol litra vlažnej vody. Potom prehodíme cez to utierku a takto to necháme stáť až do rána.
 
2.
RÁNO: Je potrebné aby múka bola čerstvo namletá. Múku napokon dáme do misy a pridáme ľanové semienka, soľ, rascu a kvások. Podľa potreby dolejeme aj vlažnej vody.
3.
Cesto si vypracujeme veľmi dôkladne. Podľa všetkého by malo byť tuhšie. Nakoniec ho dáme do olejom vymazaného a múkou vysypaného pekáča. Opäť prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
4.
Chlieb pečieme asi 1 hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kváskový chlieb
9 dôvodov, prečo začať piecť doma kváskový chlieb!
Pečenie kváskového chlebíka predstavuje návrat ku chutným a zdravým tradíciám.
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...