Rebarborová roláda
15
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
lístkové cesto
350
g
rebarbora
5
PL
jemná strúhanka
50
g
maslo
50
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
mletá škorica
trochu
jahody
postup
1.
Lístkové cesto /môže byť mrazené/ rozvaľkáme na tenko a posypeme strúhankou Pokrájanú rebarboru, ktorú sme si vopred pripravili, navrstvíme na cesto aj s jahodami, posypeme kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou. Na povrch nakrájame maslo na malé kúsky a zvinieme. Okraje pritlačíme, aby šťava nevytiekla. Upečieme na papieri. Povrch posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.
2.
Rebarboru umyjeme, ošúpeme a pokrájame na drobné kúsky. Dáme do misky, trochu posypeme cukrom a necháme aspoň pol hodiny postáť. Pustí šťavu /ktorú zlejeme/ a zmäkne. Potom ju navrstvíme na lístkové cesto.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.