Piškótová roláda
6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
žĺtok
4
ks
bielok
110
g
polohrubá múka
120
g
kryštálový cukor
trochu
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
200
g
jahodový džem
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
postup
Žĺtky s polovicou cukru vymiešame do peny a pridáme vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov a druhej polovice cukru ušľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zľahka zamiešame do vymiešaných žĺtkov. Na plech položíme papier natretý maslom, rozotrieme naň cesto na hrúbku 1 cm a v horúcej rúre upečieme do ružova (asi 10 minút). Upečené cesto hneď obrátime, papier opatrne odstránime, cesto natrieme dobrým lekvárom, zvinieme, zabalíme do pergamenového papiera a necháme vychladnúť. Studenú roládu vybalíme z papiera, posypeme vanilkovým cukrom a pokrájame na úhľadné rezy.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.