Pridať recept

Cestoviny s tuniakom

ingrediencie

400 g
cestoviny
100 g
čedar
150 g
tuniak
4 ks
sardely
2 PL
olej
1/2 ks
pór
2 ks
paprika
3 ks
cibuľa
2 PL
kapary
4 strúčiky
cesnaku
petržlenová vňať
soľ
bazalka
oregano
tymian
mleté čierne korenie

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na rozohriatom oleji, pridáme pokrájaný pór, papriky a cesnak a chvíľu ešte poopekáme. Pridáme kapary, pokrájané tuniakové mäso a sardelky spolu s nálevom. Zmes dochutíme tymiánom, mletým čiernym korením, oregánom a bazalkou. Zľahka, ale dôkladne premiešame s uvarenými cestovinami.
 
2.
Na záver cestoviny posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom. Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...