Králik s cícerom po španielsky
4
porcie
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
PL
extra panenský olivový olej
350
g
králičie mäso
2
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
červená paprika
1
PL
mletá paprika
1/2
KL
sladké číli
1/2
KL
mletá rasca
štipiek
škorica
2
ks
bobkový list
250
ml
suché biee víno
250
ml
kurací vývar
1
konzerva
paradajka
2
PL
paradajkový pretlak
3
PL
petržlenová vňať
2
štipky
šafránové vlákno
4
PL
horúca voda
1
konzerva
cícer
250
g
nové zemiaky
2
stonky
oregano
1
ks
pomaranč
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
V ohňovzdornej nádobe rozohrejeme olej, pridáme kúsky králičieho mäsa a opekáme, kým nie je zo všetkých strán hnedé. Pridáme cibuľu, cesnak aj červenú papriku a za častého miešania 5 minút pražíme, kým cibuľa nie je mäkká. Pridáme nahrubo pokrájanú papriku, čili, rascu, škoricu a bobkový list, dobre premiešame a pražíme ešte 1 minútu.
2.
Prilejeme víno, vývar, pridáme pretlak a polovicu nasekanej petržlenovej vňate. Prikryjeme, necháme zovrieť, potom zmiernime oheň a dusíme 40 minút, alebo kým mäso nie je úplne mäkké. Medzitým do malej misky rozdrobíme šafran a zalejeme horúcou vodou. Premiešame a necháme máčať 15-20 minút.
3.
Do kastróla pridáme cícer, zemiaky prekrojené na polovičky, šafran aj s vodou, v ktorej sa namáčal, oregano alebo majorán a pomarančovú kôru so šťavou. Premiešame a dusíme ešte 25-30 minút, alebo kým tekutina nezhustne a čiastočne sa neodparí. Bobkový list vyhodíme. Podávame horúce, posypané zvyšnou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.