Pridať recept

Zrazy

ingrediencie

200 ml
mäsový vývar
70 g
slanina
1 PL
hladká múka
1 PL
maslo
600 g
mleté mäso
2 ks
žemľa
2 ks
vajce
3 PL
masť
2 ks
cibuľa
mlieko
soľ
muškátový kvet
mleté čierne korenie
sladká mletá paprika

postup

1.
Do misky dáme v mlieku namočené a vyžmýkané žemle, mäso, korenie, soľ, muškátový kvet, vajcia, na kocky pokrájanú slaninu a dôkladne premiešame.
 
2.
Z tejto zmesi zhotovíme placky, ktoré opečieme na časti rozohriatej masti. Potom ich vyberieme a odložíme na teplé miesto. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na zvyšnej masti a hrniec na chvíľku odstavíme. Pridáme mletú papriku, premiešame a vložíme opečené zrazy a podlejeme vývarom.
3.
Prikryjeme a za občasného podlievania dusíme do mäkka. Túto šťavu zahustíme svetlou zápražkou, ktorú sme si pripravili z múky a masla a povaríme približne 20 minút. Ako prílohu môžeme servírovať ryžu, cviklový šalát alebo zemiaky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...