Pridať recept

FOTORECEPT: Zapečené fliačky s údeným rebrom

Fotorecept: Zapečené fliačky s údeným rebrom
Zdroj: avodamok
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
domáce fliačky
100 g
hríby
2 ks
cesnaku
500 ml
mlieko
1 PL
bravčová masť
1 KL
soľ
500 g
údené rebro
4 ks
cibuľa
100 g
prerastená slanina
2 ks
domáca klobása

postup

1.
Udené rebrá uvaríme.
Fotorecept: Zapečené fliačky s údeným rebrom
Fotorecept: Zapečené fliačky s údeným rebrom
Zdroj: avodamok
 
Fotorecept: Zapečené fliačky s údeným rebrom
Fotorecept: Zapečené fliačky s údeným rebrom
Zdroj: avodamok
Fotorecept: Zapečené fliačky s údeným rebrom
Fotorecept: Zapečené fliačky s údeným rebrom
Zdroj: avodamok
2.
Flačky: 400g múka polohrubá, 3 vajcia Vypracujeme cesto, rozgúľame ako na rezance, nakrájame na pásiky a potom na štvorčeky alebo ich len trháme. Uvaríme vo vode, ktorá nám zostala z udeného mäsa, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Do panvice dáme trocha masti, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, klobásku, cesnak na kolieska nakrájanú cibuľu, huby, údené mäso nakrájané na kocky, posypeme mletým korením a štipkou muškátového oriešku, orestujeme. Pekáč potrieme masťou dáme polovicu fliačkov, zmes z panvice a ostatné fliačky. Vložíme do vyhriatej rúry a 15 min.pečieme, vyberieme zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali vajíčka pridáme štipku soli a 3 štipky papriky, dopečieme.
Fotorecept: Zapečené fliačky s údeným rebrom
Fotorecept: Zapečené fliačky s údeným rebrom
Zdroj: avodamok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Fliačky s kapustou
Poznáte ŠIFLÍKY? Tento recept robím vždy, keď chcem ušetriť! Je jednoduchý, rýchly a tak chutný, večera za 3 eurá
Aj vy hľadáte na večeru rýchle a jednoduché jedlá? Pripravte si spolu s nami tento recept, ktorý z vášho...
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Klasika zo školských jedální je jedným z najjednoduchších a aj dnes ešte stále veľmi lacným jedlom, ktoré...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...