Hamburger so zeleninou
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
žemľa
600
g
mleté hovädzie mäso
4
lístky
hlávkový šalát
2
ks
paradajka
1
ks
červená cibuľa
1/2
ks
šalátová uhorka
3
ks
cibuľa
2
PL
hladká múka
trochu
olej na vyprážanie
1
štipka
mletá červená paprika
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
majonéza
podľa chuti
kečup
postup
1.
Šalát a paradajky opláchneme a osušíme. Paradajky potom nakrájame na tenké plátky spolu s červenou cibuľou a uhorkou. Obyčajné cibule nakrájame na tenké kolieska, posypeme múkou a na oleji opražíme.
2.
Mäso okoreníme, osolíme a dôkladne premiešame. Vytvoríme z neho 4 kusy karbonátok, ktoré na oleji z obidvoch strán dozlata opražíme.
3.
Žemle zahrejeme v rúre a prekrojíme na polovice. Obkladáme ich najskôr listom šalátu, potom karbonátok, pár koliesok paradajky, pár koliesok uhorky a červenej cibule. Navrch pridáme opraženú cibuľu. Podľa chuti dochutíme kečupom alebo majonézou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.