Pridať recept

Morčacie rizoto so zeleninou

ingrediencie

400 g
morčacie mäso
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
40 g
masť
vývar
50 g
mrkva
100 g
zelený hrášok
300 g
ryža
1 ks
karfiol
70 g
kel

postup

1.
Očistené a umyté vykostené morčacie mäso pokrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pokrájanú cibuľu speníme v rozohriatej masti, vložíme pripravené morčacie mäso, opražíme, podlejeme hydinovým vývarom a udusíme do polomäkka. Potom pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu, vylúpaný zelený hrášok a znova podusíme.
 
2.
Neskôr vsypeme ryžu , zalejeme horúcim vývarom, premiešame a udusíme do mäkka. Očistený karfiol a ružičkový kel uvaríme osobitne v osolenej vode, scedíme, pridáme k morčaciemu mäsu a všetko spolu zľahka premiešame. Podávame s rôznymi druhmi zeleninových šalátov alebo s rôznymi druhmi kompótov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Pečeň, podobne ako všetky naše orgány, pracuje nepretržite. Bohužiaľ, je náchylná na rôzne komplikácie...
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zdravie kĺbov by nás malo veľmi zaujímať, pretože problémy s kĺbmi nám môžu brániť v každodenných...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...