Rybacia pomazánka s kôprom a s jablkami
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
treska
5
stoniek
kôpor
130
g
maslo
25
g
hladká múka
100
ml
mlieko
2
ks
jablko
1/2
ks
citrón
1/2
KL
práškový cukor
1
štipka
soľ
1
štipka
korenie
postup
1.
Dáme variť osolenú vodu s 2 stonkami kôpru. Vložíme do nej tresku a varíme 8-10 minút. Potom mäso scedíme a necháme vychladnúť.
2.
Na panvici zohrejeme 30g masla, pridáme múku a urobíme zápražku. Pridáme mlieko a necháme 5 minút variť na miernom ohni. K mlieku pridáme zvyšné maslo a vyšľaháme ho.
3.
Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, kôpor tiež nakrájame nadrobno. Pridáme ich do masla, prikvapkáme citrónovú šťavu, štipku cukru, soli a korenia. Potom vmiešame nadrobenú tresku.
4.
Podávame vychladenú s čerstvým pečivom, aj s opečenými hriankami.
Podobné recepty
Lepí sa vám zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.