Ostrá zeleninová polievka
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
PL
maslo
1
ks
jarná cibuľka
1
ks
červená paprika
3
ks
zelerová vňať
2
PL
paradajkový pretlak
4
ks
paradajka
PL
zeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
kryštálový cukor
1
PL
bazalka
1
PL
oregano
2
strúčiky
cesnaku
tabasco
200
g
rezance
postup
Maslo alebo rastlinný tuk zohrejeme v hrnci, pridáme na tenké pásiky pokrájanú zelenú cibuľku a opražíme do sklovita. Vložíme očistené a na pásiky pokrájané papriky, nadrobno posekanú zelerovú vňať a všetko spolu podusíme. Priemiešame rajčiakový pretlak a pridáme olúpané na kocky pokrájané a jadier zbavené rajčiaky. Doplníme zeleninovým vývarom a sangritou, ochutíme soľou, korením, cukrom, bazalkou, oreganom a cesnakom rozotretým so soľou. Polievku varíme pri strednej teplote asi 15 minút. Ešte raz ochutíme, pridáme ostré tabasco, uvarené rezance a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.