Špargľový koláč
8
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
140
g
múka
50
g
maslo
1/2
KL
soľ
1
KL
sušené droždie
1
ks
vajce
Plnka
250
g
zelená špargľa
50
g
pecorino
50
g
parmská šunka
50
g
hrášok
2
ks
vajce
1
ks
žĺtok
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
250
ml
mlieko
postup
1.
Na cesto dáme do misy všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto. Preložíme ho na pomúčenú dosku a ešte 5 minút dôkladne miesime a udierame ním o dosku. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste 45 minút.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Špargľu umyjeme, očistíme a priečne nakrájame. Tvrdé konce špargle varíme v pare asi 1 minútu. Potom pridáme hlavičky a spoločne varíme 2 minúty. Špargľu vyberieme a necháme vychladnúť.
3.
Rúru predhrejeme na 200°C a formu potrieme maslom. Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním formu. Dno posypeme strúhaným syrom. Naň rozložíme špargľu, šunku a hrášok.
4.
Vajcia a žĺtky rozšľaháme, posolíme a okoreníme. Mlieko prevaríme, vmiešame do rozšľahaných vajec a zmesou zalejeme koláč. Pečieme 5 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 25-30 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.