Pridať recept

Paradajkové galetky s bazalkou

ingrediencie

Cesto

120 g
múka
80 g
celozrnná pšeničná múka
1 KL
kypriaci prášok
štipiek
soľ
30 g
maslo
25 g
parmezán
120 ml
mlieko

Plnka

3 KL
olivový olej
1 strúčik
cesnaku
3 ks
paradajka v oleji
1/2 zväzok
čerstvá bazalka
3 ks
paradajka
trochu
bazalka na ozdobenie

postup

1.
Rúru predhrejeme na 220°C a plech vyložíme papierom na pečenie. Obe múky s kypriacim práškom a soľou preosejeme do misy.
 
2.
Maslo pokrájame nadrobno a pridáme do múky. Končekmi prstov urobíme mrveničku a zapracujeme parmezán. Uprostred mrveničky urobíme jamku a vlejeme mlieko. Rukami vypracujeme mäkké, ale nelepkavé cesto.
3.
Dosku zľahka posypeme múkou a cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Formičkou alebo pohárom vykrojíme 6 koliesok s priemerom asi 6 cm. Rozložíme ich na plech vo vzdialenosti asi 6 cm od seba. Okraje spravíme vyvýšené.
4.
Placky potrieme 2 lyžičkami olivového oleja. Cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Sušené paradajky, naložené v oleji, dáme odkvapkať a taktiež pokrájame nadrobno. Bazalkové lístky pokrájame na jemné pásiky, 1 lyžičku olivového oleja premiešame s cesnakom, paradajkami a bazalkou. Zmesou potrieme placky, ale okraje necháme voľné.
5.
Čerstvé paradajky umyjeme, pokrájame na tenké pásiky a naaranžujeme na galetky. Pečieme v predhriatej rúre 10-12 minút. Vyberieme z rúry ozdobíme bazalkovými lístkami a podávame horúce alebo vlažné.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Skvelé tipy, ako skladovať čerstvé paradajky
Skvelé tipy, ako skladovať čerstvé paradajky: Takto vydržia pevné a nestratia chuť
Paradajky sú symbolom teplého a slnečného leta, preto nemôžu chýbať na žiadnom stole. Či už ich máte...
Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Toto by ste mali vedieť: Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Aj vy sa vyhýbate zeleným paradajkám a tie, ktoré nestihnú dozrieť hádžete rovno do koša, či v lepšom...
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Mali by sa z paradajok odstraňovať stopky? Odpoveď vás možno prekvapí.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...