Obložené morčacie prsia
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
morčacie prsia
čierne korenie
soľ
strúhanka
4
ks
vajce
hladká múka
mletá rasca
sladká mletá paprika
worchesterská omáčka
olej
4
plátky
šunka
1
ks
cibuľa
4
plátky
tvrdý syr
postup
1.
Prsia vyklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v strúhanke.
2.
K rozšľahaným vajíčkam pridáme hladkú múku, mletú rascu, sladkú papriku a worchesterskú omáčku.
3.
Mäso dáme do marinády a necháme do ďalšieho dňa v chladničke odstáť. Potom rezne opečieme na oleji a poukladáme ich do zapekacej misy.
4.
Na každý plátok mäsa dáme plátok šunky, koliesko cibule a plátok tvrdého syra. Mäso podlejeme trochou oleja a vody, prikryjeme a dáme do rúry.
5.
Po pol hodine misu odkryjeme a mäso spečieme. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.